Welkom op onze Vraag & Antwoord pagina. Op deze pagina vindt u veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen? Dan verzoeken wij u om uw vraag te mailen naar info@backinshape.nl. Wij reageren zo spoedig mogelijk.

Met sportieve groet,

Team Back in Shape

Wat moet ik doen wanneer ik positief getest ben op Covid-19?
Wij vragen u contact op te nemen met Sander Schelling of Bas van Houten of een van onze medewerkers.

Als de besmettingsperiode binnen de periode valt dat u bij ons aanwezig was, zetten wij bron-en contactonderzoek in. Dat doen wij in samenspraak en volgens de richtlijnen van het RIVM.

Wij nemen vervolgens contact op met de deelnemers van de desbetreffende les, dit zal volledig anoniem gebeuren. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat iedereen straks weet dat jij het was.

Gebruik mondkapjes
Bij binnenkomst geldt het advies om een mondkapje te dragen. In de oefenzaal geldt, voor sporters en therapeut, geen verplichting om een mondkapje te gebruiken. In de oefenzaal zijn wij in staat om 1,5 meter afstand te houden.

Groepslessen & airconditioning
Is het mogelijk om de ramen te openen tijdens de groepslessen?
Ja, in alle trainingszalen is het mogelijk om de ramen te openen.

Beschikt de ruimte over voldoende ventilatie?
Alle ruimten bij Back in Shape beschikken over mechanische ventilatie. De mechanische ventilatie draait overdag en ’s nachts. Daarnaast kunnen we gebruik maken van de airconditioning of de ramen openzetten.

Klopt het dat airco zorgt voor verspreiding van het virus?
Nee, onze aircosystemen trekken buitenlucht aan om vervolgens te koelen. De binnenlucht wordt opgezogen en naar buiten geblazen, dus niet opnieuw gebruikt om te ‘verversen’.

Hebben jullie HEPA-filters in de airco systemen?
Bij Back in Shape hebben alle airco’s een HEPA filter. HEPA-filters hebben het vermogen virusdeeltjes micro aerosols uit de lucht te filteren. 

Worden de matjes en alle toebehoren na de groepslessen gereinigd?
Alle materialen worden na gebruik grondig gereinigd door de sporter en daarna door de instructrice.

Wat is de maximale groepsgrootte van de groepslessen?
De maximale groepsgrootte is 14 personen. Sommige lessen worden dubbel aangeboden om ervoor te zorgen dat er meer sporters aan bod kunnen komen.

Back in Shape app

Als ik op de ‘planner’ klik in de BIS app staat er ‘u kunt zich hier inschrijven’, maar ik ben al lid. Hoe kan dat?
Uw e-mailadres is niet geregistreerd of niet correct. Wij vragen u contact op te nemen met onze receptioniste. De receptie is te bereiken van maandag tot en met vrijdag op 020-4492969 of via info@backinshape.nl
Als uw e-mailadres wel geregistreerd staat dan kan het zijn dat de verificatiecode nog niet is ingevoerd.

Het lukt mij niet om de app te downloaden. Kan iemand mij helpen?
Wij staan voor u klaar om u te helpen met het installeren van de Back in Shape app. Kom gerust langs.

Hebben jullie desinfectie klaar staan?
Bij de ingang wordt u verzocht uw handen te wassen. Na binnenkomst staat er een flacon met microvezeldoekje voor u klaar. Zowel het microvezeldoekje als de flacon mag u bij de (nieuwe) uitgang inleveren.

Moet ik via de Back in Shape app registeren als ik geen gebruik maak van de groepsles?
Nee, dat is niet nodig. Bij de ingang staan flacons met desinfectie klaar. Als de 30 flacons op zijn, dan kan het voorkomen dat u even moet wachten. Op basis van de extra sportruimte van ruim 100m2 verwachten wij nauwelijks tot geen wachttijden.

Sanitair en kleedkamers

Mag ik gebruik maken van het toilet?
Het is toegestaan om gebruik te maken van het toilet.

Mag ik gebruik maken van de douche faciliteiten?
De douchefaciliteiten zijn open.

Mag ik gebruik maken van de kleedkamers of lockers?
U mag gebruik maken van de kleedkamers. De lockers zijn beschikbaar. In de dameskleedkamer is een euromunt nodig voor het gebruik van de lockers. Wij hebben speciale munten ingekocht zodat u daar niet aan hoeft te denken.

Mag ik nog gebruik maken van het waterkraantje?
U mag gebruik maken van het waterkraantje. Om milieuredenen en in verband met het coronavirus hebben wij de plastic bekers verwijderd.

Informatieverstrekking

Ik heb geen mail ontvangen van Back in Shape, kan dat?
Met regelmaat informeren wij onze leden over de meest recente ontwikkelingen via de mail, Facebook of via de website. Als u geen email van ons hebt ontvangen over de compensatieregeling of de informatie over de (her)opening, dan is uw e-mailadres mogelijk niet bij ons bekend. Als dat het geval is, dan vragen wij u om uw juiste emailadres door te geven via onze receptie. Wij verstrekken vervolgens de eerder verzonden brieven per mail. Daarnaast zijn al onze reeds verzonden informatiebrieven terug te vinden op onze website; https://www.backinshape.nl/corona/.

Overige

Beschikt de ruimte over voldoende ventilatie?
Alle ruimten bij Back in Shape beschikken over mechanische ventilatie. De mechanische ventilatie draait overdag en ’s nachts. Daarnaast kunnen we eventueel gebruik maken van de airconditioning of de ramen openzetten.

Kan het virus doorgegeven worden via zweet?
Het virus wordt niet via zweet doorgegeven.

Waar is de nieuwe uitgang?
De nieuwe uitgang is gelegen in de nieuwe fitnesszaal. De uitgang wordt alleen tussen 7:00 en 19:00 uur gebruikt.