Oefentherapie of bewegingstherapie is de basis van de fysiotherapie. De fysiotherapeuten van Back in Shape zijn gespecialiseerd in oefeningen voor alle veelvoorkomende klachten aan spieren en gewrichten. We hebben alle kennis in huis op het gebied van rug, nek, schouder, knie, heup- en enkelklachten.

Houdingstherapie
Veelvoorkomende klachten worden veroorzaakt door een verkeerde lichaamshouding waardoor overbelasting ontstaat met pijnklachten tot gevolg. Alleen het optimaliseren van de houding zal leiden tot blijvend herstel.

Medische trainingstherapie
Hoe langer hoe meer wordt het gelijk van Back in Shape bewezen. Al sinds 1998 werken we met onze eigen trainingsprotocollen voor rug- en nekklachten en voor knieklachten. Het indicatiegebied is sindsdien alleen maar groter geworden. Medische trainingstherapie met gerichte spierkrachttraining blijkt de meest efficiënte aanpak van veel chronische lichamelijke aandoeningen te zijn.

Revalidatie
Revalideren na een operatie, ongeval of langdurige ziekte is vaak een langdurig proces waarbij je deskundige hulp nodig hebt. De fysiotherapeuten van Back in Shape kennen dit proces als geen ander en zijn behandelaar en coach tegelijk.

E-health
Soms is het wenselijk om op ons advies thuis te gaan oefenen. Een persoonlijk schema via een mobiele app is maar één van de mogelijkheden die E-health biedt.

Wilt u weten of oefentherapie ook voor u geschikt is of een afspraak maken?
Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.