Ervaart u klachten als somberheid, angst, rouw, trauma, omgaan met verlies van gezondheid, of stress en burn-outklachten? Bij Back in Shape kunt u terecht voor psychologische hulp voor verschillende klachten. Daarnaast kan een psycholoog u ook helpen met nieuwe inzichten voor het omgaan met persoonlijke eigenschappen die in de weg kunnen zitten, zoals perfectionisme of uitstelgedrag. De psycholoog bij Back in Shape is aangesloten bij het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP) en houdt zich aan de beroepscode van het NIP. Dat betekent ondermeer dat er geen inhoudelijke informatie over de cliënt aan derden wordt verstrekt zonder schriftelijke toestemming van de cliënt.

De psycholoog bij Back in Shape werkt in een multidisciplinair team. Bijvoorbeeld bij Medische Interventie trajecten van het UWV. Als de verzekeringsarts  mogelijkheden ziet voor verder herstel van fysieke en/of psychische klachten, dan schakelt het UWV vaak Back in Shape in voor een traject. Onder begeleiding van een speciaal opgeleide fysiotherapeut en een psycholoog wordt dan gewerkt aan verder herstel.

Ook verzorgt Back in Shape Letselschade trajecten. De letselschade is bijvoorbeeld  ontstaan door een verkeersongeval en heeft vaak enorme impact op het leven van mensen. In een flits wordt door het ongeval alles anders. Vaak is er verlies van gezondheid en werk. Er is ook vaak sprake van trauma door het ongeluk. Samen met de cliënt kijkt Back in Shape naar wat er nodig is om de draad van het leven weer op te pakken. Dat is altijd maatwerk, want ieder mens en zijn/haar situatie is uniek.