Manueel therapeut Badhoevedorp

U bent hier: Home / Manueel therapeut Badhoevedorp

Bij Back In Shape in Badhoevedorp zijn vijf Master geschoolde manueel therapeuten aanwezig om uw wervelkolom gerelateerde klacht te beoordelen en te behandelen. Buiten de wervelkolom heeft de manueel therapeut ook speciale aandacht voor de overige gewrichten zoals de knie, heup, schouder en elleboog. In onderstaande informatief stuk belichten we de specialisatie van de manueel therapeut.

De manueel therapeut is een post-HBO Master of Science (Msc) opgeleide fysiotherapeut. Manueel therapeuten richten zich op het onderzoeken en behandelen van patiënten met klachten aan het bewegingsapparaat die samenhangen met beperkingen in activiteiten en participatie.

Manueel Therapeut Badhoevedorp | Afspraak maken voor manuele therapie?

Neem contact op of kom eens langs!

Manuele therapie

Manuele therapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. De manueel therapeut bij Back in Shape is werkzaam in het musculoskeletale domein en onderscheidt zich als Master in de Manuele Therapie.

Een manueel therapeut van Back in Shape heeft:

  • uitgebreide en specifieke kennis heeft van de werking en de ziekteleer van gewrichten van de wervelkolom en de extremiteiten;
  • complexe manuele vaardigheden kan toepassen voor het diagnosticeren en behandelen van functiestoornissen van gewrichten van de wervelkolom en de extremiteiten, zoals segmentaal bewegingsfunctieonderzoek van de wervelkolom, specifieke gewrichtsmobilisaties en manipulaties;
  • een hoog-ontwikkelt niveau van klinisch redeneren bezit voor het analyseren van gezondheidsproblemen vanuit een bio-psychosociaal perspectief en het beargumenteerd stellen van behandelindicaties o.b.v. het best beschikbare wetenschappelijke bewijs.
  • klinische en wetenschappelijke vraagstukken signaleert en analyseert door gebruik te maken van de principes van Evidence Based Practice (EBP), zodat op basis van het huidige beste bewijsmateriaal beslissingen kunnen worden genomen voor en met de individuele patiënt. Daarnaast zijn manueel therapeuten in staat om op betrouwbare wijze data te verzamelen ten behoeve van wetenschappelijk onderzoek en om hiaten te signaleren in externe evidentie en die te vertalen in beantwoordbare onderzoeksvragen.

Karakteristiek voor het vak zijn de veelomvattende diagnosestelling en het toepassen van specifieke manueel therapeutische mobiliserende en manipulerende technieken aan gewrichten van de wervelkolom en extremiteiten. De rationale voor het therapeutisch handelen wordt onderscheiden in een biomechanische rationale en een neurofysiologische rationale.

 

Brede kijk op functioneren van cliënten

De manueel therapeut heeft een brede kijk op het functioneren van cliënten. Naast anatomische eigenschappen en functies houdt hij/zij ook rekening met andere factoren die de activiteiten en participatie van cliënten beperken.

 

 

 

Manueel Therapeut Badhoevedorp | Afspraak maken voor manuele therapie?

Neem contact op of kom eens langs!

Deze pagina delen? Kies hieronder!