Wat is de werkwijze van DBC? De opdrachtgever meldt een cliënt aan voor een DBC intake. In deze intake worden de gezondheidsproblemen door middel van een gesprek, vragenlijsten en een bewegingsonderzoek in kaart gebracht. Hierbij wordt bepaald of de aanpak van DBC aansluit bij de problematiek van een cliënt. De uitkomsten worden in een schriftelijke rapportage samengevat evenals het voorgestelde interventieplan. Samen met de financiële offerte wordt deze rapportage naar de opdrachtgever verstuurd.

DBC Badhoevedorp heeft verschillende modules (bouwstenen) waaruit het interventieprogramma wordt opgebouwd. Een interventie kan uit één module of uit een combinatie van twee of meer modules bestaan.

  • In de modules Rug- en nektraining wordt gebruik gemaakt van unieke medische trainingsapparatuur. De individuele begeleiding steunt mensen in de omgang met de pijn, laat ervaren dat gedoseerd bewegen helpt en zorgt voor het weer terugwinnen van vertrouwen in het functioneren van het lichaam.
  • De module Mental coaching door de DBC psycholoog helpt bij het vinden van handvatten om zo goed mogelijk met de ontstane situatie om te gaan. De coaching richt zich op het vinden van een nieuwe koers  en op het zien van mogelijkheden en kansen in plaats van onmogelijkheden en beperkingen.
  • Met de inzet van de module Personal training door de medisch fitnesstrainer van DBC wordt er maatwerk geleverd om lichamelijke conditie en kracht op te bouwen. Uiteraard wordt er rekening gehouden met de belastbaarheid en voorgeschiedenis van de deelnemer.
  • In de groepsmodule Relaxercise staat ontspanning en ontspannend bewegen centraal. Het blijkt een fijne methode te zijn om nieuwe energie op te bouwen.
  • De module Biofeedback is een individuele methode om van de nare lichamelijke gevolgen van ongezonde psychische stress af te raken. Symptomen als abnormale vermoeidheid, spierpijnen en slecht slapen worden hierdoor verminderd.
  • De module Dieetbegeleiding helpt bij het vinden van een gezond voedingspatroon en geeft richting aan het afvallen in gewicht als dit noodzakelijk of wenselijk is.

Wilt u een vrijblijvende afspraak maken?
Vul dan het intakeformulier in