Symptomen atypische parkinsonismen

Onder atypische parkinsonismen vallen 6 verschillende ziektes: 

 

Behandeling van de atypische parkinsonismen

Door de verscheidenheid aan problemen zijn vaak meerdere zorgverleners betrokken. Dit maakt de behandeling multidisciplinair. Wanneer welke soort zorgverlener betrokken raakt en welke soort behandeling effectief kan zijn is afhankelijk van de problemen die de persoon ervaart. Van belang bij elke vorm van behandeling is dat ze de ervaren klachten verminderen en het dagelijks leven verbeteren.

Helaas is er nog geen behandeling gevonden welke de ziekte kan genezen. Bij atypische parkinsonismen zijn de mogelijkheden van medicatie en operaties zeer beperkt.

Bij Back in Shape is de behandeling, net als bij de behandeling van de ziekte van Parkinson, vooral gericht op het verminderen van ervaren beperkingen, het behouden van lichaamsfuncties en de verbetering van de kwaliteit van leven. Wij bieden oa de volgende mogelijkheden.

  • Combinatie van kracht-, uithoudings- en stabiliteitsoefeningen

  • Loop- en valtraining

  • Spelvormen gericht op lichaamsontwikkeling

  • Behandelingen in de thuissituatie of andere praktische omgevingen

  • Behandelingen in een 1 op 1 vorm en/of een groepssetting

  • Oefenen met zelfmanagement, dit wil zeggen, de manier waarop u met uw ziekte omgaat en u meer grip op uw leven kunt krijgen

Back in Shape is lid van ParkinsonNet en heeft een fysiotherapeut in dienst die gespecialiseerd is in de behandeling en omgang met cliënten met de ziekte van Parkinson en atypische parkinsonismen.

 

Voor meer informatie www.hersenstichting.nl/hersenaandoeningen/parkinsonisme/