Rugpijn ontstaat soms acuut, maar vaak geleidelijk, zonder dat het in eerste instantie als pijn ervaren wordt. In het begin was de rugpijn wel aanwezig, maar nog niet echt hinderlijk. Na verloop van tijd werd de rugpijn steeds erger, totdat het uiteindelijk zo ver is dat de rugpijn bewegingen belemmert.

Hoe ontstaat rugpijn?
Rugpijn kan verschillende oorzaken hebben. Vaak gaat er een verkeerde beweging aan vooraf, maar ook een slechte (werk) houding kan een oorzaak zijn van rugpijn. Er zijn verschillende vormen van rugpijn, zoals een hernia, ischias of spit.

Hoe behandelt DBC Badhoevedorp mijn rugpijn?
Bij herhaling van belastende bewegingen neemt de rugpijn vaak toe. Het mooie is echter dat het herhaaldelijk uitvoeren van de juiste, gezonde bewegingen leidt tot een afname van de klachten en in de meeste gevallen tot het verdwijnen van de rugpijn. DBC beschikt over een uniek behandelprogramma waarin uw rugpijn in drie stappen wordt behandeld. Onze methode is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en uitvoerig getest in de praktijk bij de behandeling van tienduizenden cliënten wereldwijd.

Rugpijn-vrij verder leven
De behandeling van uw rugpijn wordt altijd in overleg met u bepaald. In de meeste gevallen vindt er twee keer in de week een behandeling plaats van een uur. Deze behandelingen worden door alle zorgverzekeraars vergoed. De statistieken laten zien dat 80% van onze cliënten de rug weer als voorheen kan gebruiken, dus zonder rugpijn.

Wilt u zich laten behandelen voor rugklachten bij DBC Badhoevedorp?
Vul dan het intakeformulier in of neem telefonisch contact op.