Sportklachten | Fysiotherapie Back in Shape Badhoevedorp

Fysiotherapiepraktijk Back in Shape in Badhoevedorp heeft de expertise in huis om veel voorkomende blessures en sportklachten bij kinderen en volwassenen binnen de (top)sport te behandelen.

Sporten is over het algemeen gezond, maar kan ook leiden tot diverse blessures, zoals verstuikingen, verzwikkingen of botbreuken. Dit kan binnen jouw sportvereniging of club gebeuren, maar ook tijdens gym op school. In Nederland raken er ongeveer 4,5 miljoen sporters geblesseerd. 1,9 miljoen sportblessures worden medisch behandeld. De fysiotherapeut behandelt 1,1 miljoen blessures en is daarin een belangrijke schakel.

Blessures aan schouder, arm of hand komen het meest voor. Daarna blessures aan heup, been of voet waaronder letsel aan de enkel en letsel aan voet/tenen. De meeste blessures worden teruggezien bij voetbal, hockey en zwemmen zoals:

• Verzwikte enkel (inversietrauma)
• Knie klachten (binnenband, voorstekruisband, meniscus en knieschijf)
• Lies klachten (spierscheur hamstring)
• Groeipijn (Os Good Schlatter, Morbus Server)
• Peesontsteking achillespees of schouder (tendinopathie, impingement)
• Overbelasting (hielspoor, fasciitis plantaris, Jumpers knee, tennis/golferselleboog)
• Overige EHB(S)O ongelukken (zweepslag kuit, sub luxatie)

Onze fysiotherapeuten bij Back in Shape zien een diversiteit aan sporters en sportblessures binnen de fysio praktijk. Naast voetbal, hockey en zwemmen zijn korfbal, tennis, atletiek, honk- en softbal risicosporten tot het ontstaan van een blessure.

Back in Shape Fysiotherapie beschikt over een ruime en professionele fitness/revalidatie accommodatie. Optimale omstandigheden om effectief en doelgericht aan het herstel te werken.
De behandeling van u sport klacht(en) kan bestaan uit revalidatie (oefentherapie), taping, dry needling of shockwave therapie. Bij aanvullend onderzoek kan er gebruik worden gemaakt van echografie, podologie of manuele therapie.

Wordt jij belemmerd in het sporten door een blessure?

Neem contact op met Back in Shape voor een afspraak. Wij helpen u of uw kind graag verder.