Shockwave Badhoevedorp | Back in Shape!

Back In Shape fysiotherapie Badhoevedorp biedt vanaf heden shockwave aan! In onderstaande blog beschrijven wij wat shockwave inhoudt en bij welke aandoeningen shockwave effectief is. Shockwave wordt al 20 jaar gebruikt om diverse klachten te bestrijden.

Hoe werkt shockwave therapie precies?

Shockwave therapie is een techniek waarbij met drukgolven pijnlijke zones worden behandeld. Deze drukgolven verplaatsen zich via een apparaat vanaf de buitenkant van het lichaam (extracorporaal) naar het gebied dat wordt behandeld. Hierdoor verbeteren de stofwisseling en de bloedcirculatie van het pijnlijke gebied. Het stimuleert op deze wijze het aanwezige herstelmechanisme van het lichaam. Shockwave therapie activeert het eigen genezingsproces van het lichaam en daardoor neemt de pijn af.

 

De fysiotherapeut of podoloog van Back In Shape lokaliseert met behulp van echografie de status is van het aangedane weefsel. Zodra de oorzaak van de klacht is achterhaald kan er met shockwave impulsen behandeld worden. De ervaring en literatuur beschrijft de beste resultaten in combinaties met  interventies zoals medical taping, fysiotherapie, looptraining en steunzolen zijn. Alle genoemde onderdelen zijn bij Back In Shape Fysiotherapie verkrijgbaar.

 

Wanneer kan shockwave toegepast worden?

Pijn wordt veelal veroorzaakt door ontstekingen en/of verkalkingen van een spier, pees of slijmbeurs. Er is hoge mate van bewijs dat shockwave effectief is bij:

 • Achillespeesklachten;
 • Fasciose plantaris (hielspoor);
 • Peesproblemen in de elleboog (tenniselleboog);
 • Calcificatie of peesproblemen bij schouder klachten.

De klachten kunnen acuut of chronisch van aard zijn. Met shockwave trachten wij de belastbaarheid hoog te houden zodat de benodigde belasting nog uitgevoerd kan worden.

 

Shockwave therapie bij Back In Shape

Shockwave therapie is veilig en effectief en wordt bij Back In Shape zonder extra kosten ingezet. Het is bij Back In Shape ook mogelijk om eerst een diagnose te stellen middels echografie. De therapie wordt met een frequentie van 1 keer per week verricht.

 

Voordelen van shockwave therapie

 • De behandeling is zonder geneesmiddelen of chirurgie;
 • Goede therapiesucces na gemiddeld 4-6 behandelingen;
 • Behandeling van de oorzaken in plaats van de symptomen;
 • Reductie van pijn en herstel waardoor actie radius vergroot;
 • Weinig bijwerkingen, eventueel lichte roodheid.

Contra indicaties zijn:

 • Klachten rondom de borstkas
 • Afgescheurde pezen
 • Zwangerschap
 • Leeftijd onder de 18 jaar
 • Stollingsproblemen, inclusief trombose
 • Gebruik van bloedverdunners
 • Aanwezigheid van tumoren en/of bacteriële/virale infecties
 • Gebruik van cortisone
 • Maligniteiten
 • Pacemaker
 • Pennen in bot en/of prothese in de buurt van de te behandelen regio
 • Infectie

Heeft u al veel geprobeerd en recidiveren uw voet, elleboog of schouderklachten? Wellicht is shockwave therapie een optie tot reductie van uw klachten. De therapeut zal u goed informeren en begeleiden om de beste resultaten te behalen.